Wasmachine lekt water. Wat nu doen?

wasmachine lekt water

Een veelgehoord probleem door wasmachine monteurs is dat de wasmachine water lekt. Dit lijkt een groot probleem, en dat kan het ook zeker worden wanneer u er niet op tijd bij bent. Het allerbeste is daarom om uw wasmachine altijd in een wasbak te plaatsen. Deze zorgt in geval van wasmachine lekkage dat de boel niet overstroomt en dat u dus niet overal waterschade heeft. Nu goed, uw wasmachine lekt nu, dus in het volgende artikel leggen we uit wat de oorzaak is en wat u er aan kunt doen. Komt u er toch niet uit en woont u in het zuiden van het land, dan adviseren wij u om contact op te nemen voor een wasmachine reparatie Breda. Zij helpen u graag snel en vakkundig met uw wasmachine problemen.

Lekkage bij de afvoerpijp

Als de lekkage bij tijdens het pompen bij de afvoerpijp zit, kan het zijn dat de slang te diep in de afvoer pijp van uw wasmachine zit. Om dit probleem op te lossen kunt u de slang uit uw afvoerpijp halen, schoon maken en opnieuw plaatsen. Probeer bij het opnieuw plaatsen van de afvoerslang er voor te zorgen dat deze niet dieper dan 15 centimeter in de afvoerpijp zit.

De vaste afvoer is geblokkeerd

Als tijdens het afpompen van het water de vaste afvoer geblokkeerd raakt, kunt u dit probleem oplossen door wat ontstoppingsmiddel in de afvoerbuis te doen. Zo maakt u deze weer schoon zodat het als nieuw gebruikt kan worden.

Lekkage bij het zeepbakje

Het kan zijn dat het water niet goed door kan lopen door zeepresten die zich hebben opgehoopt in het zeepbakje. Het zeepbakje kunt u gemakkelijk schoon maken door deze uit uw wasmachine te halen en goed te schrobben. Als u kampt met opgehoopte kalkresten dan kunt u deze met azijn verwijderen.

Lekkage onder de wasmachine

Lekt uw wasmachine water aan de onderkant? Dan kan het zijn dat u   uw was doet met te veel wasmiddel. Buiten dat u bij de volgende wasbeurten wat zuiniger aan kunt doen met de wasmiddel, kunt u het probleem oplossen door de wasmachine te kantelen en er voor te zorgen dat al het water uit de wasmachine weg kan lopen.